♥Lisa`s verden♥

♥Lisa`s verden♥

tirsdag 17. januar 2017

Lagerslanking og sparing!

Som så mange andre strikkere har også jeg som mål å slanke garnlageret, igjen... Men denne gangen er jeg igang på ordentlig altså!
Jeg fant tre nøster Sportsragg i en garnkiste, det ene nøstet var det tatt endel av. Jeg har tidligere strikket et par ankelsokker til meg selv i denne fargen, nå har det blitt to par sokker til!Først ut var et par damesokker. De er strikket på pinne 3,5 og veier 89 gram. De er sånn ca str 39.
Da jeg var ferdig med de hadde jeg igjen 30 gram garn. La opp 36 masker på pinne 3,5 og begynte på et par til. Jeg visste at jeg ikke hadde nok garn så jeg fant en rest hvit Silja og tenkte det fikk duge til striper. Silja er litt tynnere men pytt, det synes ikke så godt. Begge garntypene er superwash og kan vaskes i maskin så det er ikke noe problem. Aner ikke hvilken str de små sokkene ble, men foten er 16 cm og de veier 39 gram. Nå er alt garnet brukt opp!


Veldig fornøyd med garnslankingen så langt, og jeg er jammen igang med to prosjekter til med garn fra lageret.
Jeg har også, som så mange andre, startet å spare penger for hvert strikket nøste. 15 kr havner i glasset, og da spiller det ingen rolle om nøstet var tatt av eller ikke. Men hvis jeg ikke strikker opp alt garnet på nøstet, blir det ingen penger i glasset. Så her er det bare å strikke!

Vi ses!

4 kommentarer:

Elisabeth sa...

Det er så greit å få slanket garnlageret. Fine sokker 😊

Lisbeth Severinsen sa...

Er mange som strikker sokker av restegarn nå for tiden, jeg også ! Og de er jo deilige å gi vekk også !

Hanne sa...

Så flink du er til å slanke lageret. Kjekt når lagergarnet kan brukes til noe nyttig. Jeg er dessverre så lite glad i sokkestrikk så beundrer alle som er flinke til det. Jeg MÅ slanke garnlageret i år altså. Helt tullete hvor mye garn jeg har liggende. Tulliballgarnet jeg strikket Ananke i er sånn ca wollmeisetykkelse på.

Ingunn Sættem sa...

Dette var en god start i det nye året. Så smart det var å strikke opp alt før "premien" kunne bli en realitet. Alltid kjekt med en "gulrot"! Sokkene ser absolutt ikke ut som restegarnssokker hvis det er noe negativt i det, da. Det går i lagergarn-prosjekter her også, dog uten penger i glasset. Jeg selger en del og har gratis hobby og vel så det. Likevel er det så fristende å kjøpe tilbudsgarn. Forstå det den som kan....

Skal straks strikke ermene inn på en genser som skal få traktorer på seg. Må ta et dypdykk i kassene og finne høvelig traktorfarge før håndballkampen begynner.

God helg fra Ingunn