♥Lisa`s verden♥

♥Lisa`s verden♥

torsdag 27. mars 2014

Vams til Amalie

Jeg har strikket en Vams til Amalie,datteren til min gode kollega Silje.


Oppskriften finner du i den flotte boken "Barnestrikk fra mørkeloftet", denne er fra ca 1980.
Jeg valgte en annen bunnfarge ettersom jeg skulle strikke til en jente som er veldig glad i rosa og lilla. Jeg ville ikke strikke denne modellen i knall rosa, jeg synes den kler litt roligere farger, kanskje litt retro. Så da ble det en lyngfarge, noe jeg er veldig fornøyd med!


Er ikke mønsteret fint?? Jeg liker det iallefall veldig godt!☺
Genseren er strikket i 6 år, og til den størrelsen trenger man 300 gram av bunnfargen, og 50 gram av hver av de tre mønsterfargene. Garnet er Fritidsgarn. Genseren veier 363 gram.


Hette er gøy! Og det vil jeg også si at raglandfelling er. Jeg valgte en annen felling enn den i boken, bare fordi det er denne fellingen jeg er vant med.
Det dukket opp et aldri så lite problem underveis, det sto ingenting om hvor mange ganger jeg skulle øke på armene, eller hvor mange masker jeg skulle ha totalt på pinnen før jeg startet med raglandfellingen.
Så da måtte jeg regne,strikke, rekke opp og banne, men det ble da bra tilslutt. Jeg mener å huske jeg hadde 178 masker...


Jeg var ganske så spent på mottagelsen, da dette er en veldig typisk fireåring hvor "alt" skal være rosa og glitre.....;) Men vet dere hva? frøkna ble veldig fornøyd og bruker den hver dag! Så da er "Lisa på jobben" også fornøyd!;)
Se det herlige bildet jeg fikk på mms! Nå har hun samme genser som Ronja Røverdatter sto det;)


I morgen reiser jeg til Tynset for å treffe tidligere kolleger. Vi skal bare kose oss i helgen, så jeg satser på litt strikketid.

Vi ses!

11 kommentarer:

Martine sa...

Veldig fin Vams! Likte fargene veldig godt også. Jeg synes også det er kjekt å bevare litt av retropreget ved å ikke bruke knall rosa, for eksempel. Men så er det jo ikke så lett å få fremmet okergul og andre slike retrofarger hos småjentene da ;) Mønstret var kjempefint, og fargene du har brukt gikk så fint inn i hverandre. Spent på hva du har på pinnene nå. God helg :)

Hanne Siri sa...

Denne var flott. Heldige Amalie.
Superfine farger og flott mønster:)

Stine sa...

Så stilig :) dette mønsteret har jeg ikke sett før, liker godt fargene du hadde valgt :)

Kirsti sa...

Så flott genser! Jeg har boken liggende, så dette gav meg inspirasjon! Takk for tips angående masketall på armer/raglanfelling, så er jeg forberedet hvis jeg setter i gang:)

Anne sa...

Herlighet så fin denne var! Jeg tror jeg må plukke opp haka fra gulvet for dette er akkurat slik jeg liker det!
Flotte farger sammen og fint med det enkel mønsteret. Fikk skikkelig retrofølelse:) Jente sier jo ofte de vil ha lilla eller rosa, men så viser det seg at de liker andre farger og blandinger også. Jeg har blitt overrasket flere ganger når jeg bare har bestemt selv og så treffer jeg blink allikevel;)

Ha en flott helg!

Lene sa...

Denne var kjempe fin :-) det er så gøy når mottaker også blir fornøyd :-)
Ønsker deg en fin helg :-)
Klem

Synnøve sa...

Så flott! Den kledde definitivt litt retrofarger, denne her:)

Guro sa...

Så flott den ble til slutt:-) Godt du fant ut av de fellingene! Fine farger!

Husfruen sa...

Så fin den ble

Hanne sa...

Veldig, veldig lekker jakke. Fargene var bare helt nydelige.

sunnivin sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.