♥Lisa`s verden♥

♥Lisa`s verden♥

fredag 24. januar 2014

Morrotunika

Til jul fikk Mille en BELLATOPP av oss, men tante rekker visst ikke helt å følge med i svingene for denne ble altfor kort! Så da var det bare å strikke noe annet til henne, men jeg orket ikke en Bella til, iallefall ikke nå.

Så da ble det en Morrotunika!;)


Denne kler navnet sitt, for den var morro å strikke! Og den ble ferdig på ett par dager.
I oppskriften, som er fra Pickles, står det pinne nr 3,75, men det har jeg ikke så jeg gikk for 3,5 noe jeg angrer på nå....
Jeg strikket str 1-2 år og den ble bare akkurat passe til ei som snart er 8 måneder.... skulle nok brukt pinne nr 4.
Jeg strikket den litt lenger enn i oppskriften så det ble en tunika som senere kan brukes som vest.


Garnet er også denne gangen Drops Merino Exstra Fine. Og vet dere hva, jeg hadde alt garnet i lageret!!:))
Det er noe eget med det å strikke med lagergarn altså! Det gikk ca 100 gram hvitt, og litt av hver av mønsterfargene.Tunikaen ble overlevert i kveld, og jeg tror jammen Millemor ble fornøyd!
Vi har kost oss med pizza sammen med tantesnuppene og foreldrene i kveld, og tidligere i dag var jeg sammen med to venninner og smågutta deres i flere timer. Dette har vært en herlig fridag!:)
Nå skal jeg ta en titt i bloggene deres, før det er natta her.

Vi ses!

11 kommentarer:

Lene sa...

Nydelig tunika:-) alltid så fint med hvitt:-)
Ha en fin strikkehelg:-)
Lene

Anne sa...

Tunikaen ble kjempefin! Ser veldig kjekk ut å strikke og sannsynligvis raskere enn Bella. Har hørt fra andre at Pickles strikker veldig løst og ikke alltid størrelsene stemmer så godt. Bra den passet hvertfall, og det går jo alltids an å strekke litt i den etter vask så passer den nok lenger.

Ha en fin helg!

Kirsti sa...

Knallfin tunika i herlige farger! Det er så kjedelig når man innser at man har strikket for smått til tantebarn, dette har jeg gjort et par ganger selv. Resultatet ble i allefall bra til slutt. Det er merkelig hvor godt det gjør på samvittigheten å strikke fra lageret:)
God helg:)

Hanne sa...

Det var en skikkelig fin tunika. Fargene passet så fint sammen. Jeg synes det er så vanskelig med størrelser og slikt når jeg strikker for andre. Det enkleste er jo å strikke for de som har samme størrelse som en selv.

Ann Elisabeth sa...

Ja, noen gang bommer man litt ang str./ pinner osv.osv. Sånn er det bare...
Lekker tunika i erstatning da :)
Takk for hyggelig besøk inne hos meg - klem!

Hanne sa...

Nydelig!! Denne likte jeg virkelig godt altså:-)

Hanne sa...

Nydelig!! Denne likte jeg virkelig godt altså:-)

Martine sa...

Søt morrotunika! Du strikker jammen mye fint til tantesnuppa di ;) Og enig, det er helt heerlig å bruke av garnet man har fra før :D

Tante Constanse sa...

Her spratt det jammen enda en nydelig ting opp på lista mi! ;-)
Lekker tunika - og heldig lita frøken som fikk denne. Lurt å forlenge den litt, de vokser jo så fort når de er i den alderen der, så øker brukstiden.

Ha en fin søndagskveld - og god ny strikkeuke! :-)

Synnøve sa...

Så fin den var! Morotunikaen står også på min uprioriterte strikkeliste, foreløpig ingen aktuelle mottakere i sikte, så den må nok bare vente :) Jeg må for øvrig alltid opp i pinnenr på pickles sine oppskrifter, hvis det kan være en ørliten trøst ;)

Åse sa...

Så fin den er! Veldig kjedelig å strikke for smått da, strikker selv ganske stramt, så det er ikke ukjent ;) pickles er jo i tillegg kjent for å være små i størrelsene, så jeg går stort sett alltid opp en størrelse når jeg strikker noe derfra ;)